۱۳ آذر ۱۳۹۸، ۸:۳۹

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان:

تولید ۱۵ هزار تن گردو/کردستان رتبه ششم تولید گردو را دارد

تولید ۱۵ هزار تن گردو/کردستان رتبه ششم تولید گردو را دارد

سنندج - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: باغداران کردستانی امسال از هفت هزار و ۳۳۴ هکتار باغات گردو ۱۵ هزار تن محصول برداشت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، خالد جعفری شامگاه سه شنبه در اولین جشنواره استانی گردو که در شهرستان کامیاران برگزار شد، اظهار داشت: کردستان با دارا بودن هفت هزار و ۳۳۴ هکتار باغات گردو و تولید سالیانه ۱۵ هزار تن محصول با حدود ۱۱ هزار بهره بردار، مقام ششم تولید گردوی کشور را به خود اختصاص داده است که شهرستان کامیاران با سهم ۱۰ درصدی تولید این محصول رتبه چهارم استان را در تولید گردو به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه به گردوی ایرانی به عنوان چهارمین محصول عمده باغی ایران و پس از پسته دومین محصول خشکباری مهم ایران است، افزود: گردو از نظر اقتصادی به خصوص صادرات غیرنفتی اهمیت بسیار زیادی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: از مجموع کل باغات ایران ۲.۵ درصد باغات به درختان گردو اختصاص دارد و سطح زیر کشت درختان گردو در ایران حدود ۱۶۰ هزار هکتار با تولید ۲۲۲ هزار تن است.

جعفری یادآور شد: تولید گردو در کردستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و علاوه بر میزان مصرف داخلی استان میزان صادرات این محصول در شش ماهه نخست امسال هزار و ۱۷۲ کیلوگرم به ارزش حدود ۳۶۰ میلیون ریال و در سال گذشته هزار و ۳۸۷ کیلوگرم به ارزش ۵۸۰ میلیون ریال بوده است.

وی بیان کرد: متوسط عملکرد باغات گردوی استان ۲.۵ تن در هکتار است که با اجرای طرح سرشاخه کاری باغات گردو علاوه بر افزایش کیفی محصول عملکرد محصول دو برابر شده و به پنج تن افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از اهمیت تغییر تاج درختان گردو در باغات قدیمی با استفاده از تکنیک سرشاخه کاری در استان خبر داد و گفت: هر ساله در استان به دلیل حادث شدن سرماهای دیر رس بهاره و نوسانات دمایی در اوایل فصل رشدی باغات، شاهد خسارت ناشی از سرمازدگی به انواع گونه‌های باغی به ویژه گردو هستیم به طوری که نوسانات تولید طی سنوات مختلف معرف شدت و اهمیت این موضوع است و برای کاهش این خطرات سرشاخه کاری یکی از راهکارهای مناسب در این مورد است.

جعفری اظهار داشت: در برخی از سال‌ها از جمله سال ۹۷ افت عملکرد و تولید محرز و مشخصی را به همین دلیل شاهد بودیم و تولید استان حدود ۱۲ هزار تن بود و این در حالی است که با توجه به میانگین تولید استانی عملکرد مطلوبی نیست، لذا با ترویج و توسعه ارقام دیر برگده (چندلر، فرنت، روند و فرانکت) که آغاز فصل برگ‌دهی و رشد این ارقام دیرتر از ژنوتیپ های مختلف استانی است (حدود۲۰ روز الی یک ماه) می‌توان موضوع خسارت سرمای دیررس بهاره را در سطح استان حل کرد.

وی افزود: ارقام عنوان شده از ویژگی‌های شاخص دیگری همچون مغز سفید، پوست نازک، درشتی و یک‌دستی برخوردار هستند که تمامی این مسایل در بهبود و افزایش قیمت و در نهایت درآمد گردوکاران مؤثر خواهد بود و در حال حاضر نیز سالانه حدود ۸۰ الی ۱۰۰ هکتار از باغات گردو سرشاخه کاری می شود که دو شهرستان بانه و سروآباد در این مهم پیشرو هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به برآورد ریالی هزینه سرشاخه کاری باغات گردو براساس هکتار و اصله، ادامه داد: هزینه یک هکتار باغ گردو حدود ۱۱۲ میلیون ریال است که با احتساب ۱۶۰ اصله درخت هزینه سرشاخه کاری هر اصله حدود ۷۰۰ هزار ریال بوده و درختان سرشاخه کاری شده بعد از سه سال به بهره‌برداری اقتصادی خواهند رسید.

جعفری یادآور شد: مقایسه ارزش صادراتی گردو در بازارهای جهانی در مقایسه با هر بشکه نفت، با در نظر گرفتن این که قیمت هر بشکه نفت خام حدود ۵۶ دلار و قیمت هر دلار ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان است، قیمت تمام شده هر بشکه نفت در بازار جهانی حدود ۶۹۰ هزار تومان برآورد می‌ شود و این در حالی است که قیمت هر کیلو گردو درجه یک را اگر ۶۰ هزار تومان در نظر بگیریم هر ۱۱.۵ کیلوگرم گردو معادل یک بشکه نفت خواهد بود و به عبارتی هر یک کیلوگرم گردو ۴.۹ دلار ارزش اقتصادی خواهد داشت.

کد خبر 4788245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha